Persdossier

U vindt hier het persbericht naar aanleiding van onze nominatie voor de Foreign Investment Trophy.
Het beeldmateriaal hier kan u ook gebruiken mits bronvermelding: copyright Flanders Investment & Trade.
Bezorgt u ons een pdf van uw redactioneel stuk of een link naar een online artikel?
Graag t.a.v. Nancy Janssens (Senior Marketing & Public Relations Coordinator): nancy.janssens@kaneka.be.

Kaneka Belgium (Westerlo-Oevel) wint Foreign Investment Trophy 2018.

Westerlo, 28 februari 2018 - Vlaams minister-president Geert Bourgeois heeft op 27 februari de Foreign Investment of the Year Trophy 2018 uitgereikt aan het Japanse bedrijf Kaneka uit Westerlo-Oevel, producent van specialty chemicals. Na een laatste stemronde werd het bedrijf als winnaar gekozen uit 5 genomineerden.

"Deze investering onderstreept niet alleen de strategische locatie van Vlaanderen, maar ook troeven zoals onze financiële incentives en het vele talent in onze regio", benadrukte de minister-president.

Kaneka kwam als winnaar uit de bus na drie stemrondes door een professionele jury, het grote publiek en de aanwezigen in de zaal.

"De Foreign Investment Trophy is voor een b2b-bedrijf als het onze een unieke gelegenheid om eveneens bekendheid te verwerven buiten onze sector bij het bredere publiek. Dit is voor ons een stimulans om verder te gaan in de ingeslagen richting, nieuwe opportuniteiten aan te boren en het bedrijf nog dieper te verankeren in de Kempen, steunend op de professionele kennis en ervaring van onze medewerkers. We zijn dan ook zeer trots!", aldus plant general manager Jean Vandael.

"We danken Flanders Investment & Trade voor dit initiatief, en willen langs deze weg ook onze oprechte dankbaarheid betuigen aan de vele mensen die van overal ter wereld voor Kaneka gestemd hebben."

"Deze trofee is een blijk van erkenning en waardering voor onze decennialange, niet aflatende inzet buiten de schijnwerpers, creativiteit en betrokkenheid bij het milieu en de toekomst van onze samenleving", voegt Katsutoshi Shichijo, president Kaneka Belgium, hieraan toe.

Foreign Investment Trophy: dankbetuiging voor de bijdrage van een bedrijf aan de Vlaamse economie

Met de trofee wil FIT, het Vlaams Agentschap voor Internationaal Ondernemen, buitenlandse investeerders bekronen die het Vlaamse economische weefsel duurzaam versterken.

Aanleiding voor de nominatie van Kaneka was de investering vorig jaar ten belope van 34 miljoen euro door het Japanse moederbedrijf in een nieuwe, inmiddels derde productielijn in Westerlo-Oevel voor het succesproduct MS Polymeer. De werken zijn ondertussen opgestart en wanneer de nieuwe productielijn eind 2018 in dienst zal genomen worden, mag Kaneka Belgium zich de grootste MS Polymeer fabriek van Kaneka wereldwijd noemen.

De 4 overige genomineerden voor de trofee waren: moutproducent Boortmalt en Frans moederbedrijf Axéréal, het Zuid-Koreaanse Hyundai Construction Equipment, de Zwitserse farmareus Novartis en de Zuid-Afrikaanse papierproducent Sappi.

Over Kaneka Belgium en Kaneka Corporation

Kaneka Belgium nv is de hoeksteen van de internationale expansie van Kaneka Corporation, een technologiegedreven bedrijf, met hoofdzetel in Japan. Kaneka Corporation is actief in een breed spectrum van markten, van scheikundige grondstoffen, functionele en geschuimde kunststoffen, voedingsmiddelen en life sciences tot elektrische materialen en synthetische vezels. Vandaag is het bedrijf actief in bijna twintig verschillende landen verspreid over heel de wereld, is het een wereldspeler op het vlak van macromoleculaire- en fermentatietechnologie en biedt het innovatieve oplossingen in vier strategische domeinen: materialen, levenskwaliteit, gezondheidszorg en voeding.

Kaneka Belgium in Westerlo-Oevel produceert al vier decennia lang hoogwaardige halffabricaten die voornamelijk hun weg vinden naar functionele en geschuimde kunststoftoepassingen in de bouw-, transport- en verpakkingsindustrie. Kaneka Belgium stelt 311 mensen tewerk en noteert een gestage omzetgroei.

Sinds 2015 maakt Kaneka Belgium nv deel uit van de regionale holdingmaatschappij Kaneka Europe Holding Company NV. Deze groepeert eveneens de Belgische vennootschappen Kaneka Pharma Europe NV (medische apparatuur en functionele voedingssupplementen) en Kaneka Eurogentec S.A (hoogkwalitatieve producten voor life sciences, biotechnologie, diagnostiek en farmacie).

Onze bedrijfsfilosofie is 'Dreamology': een samensmelting van 'Dream' en 'Technology'. Wij ontwikkelen en produceren unieke producten die de grenzen van het technologisch haalbare uitdagen. Onze filosofie is er een van continu innoveren en nooit opgeven. Als we stoppen met dromen, vergeten we over de grenzen heen te kijken en op zoek te durven gaan naar het onbekende.

Wij helpen de dromen van onze klanten, van onze werknemers en van de maatschappij waarin we leven waar te maken. We make your dreams come true!

  • Van links naar rechts:
  • Marc Van Gastel, afdelingshoofd Invest FIT
  • Jean Vandael, Plant General Manager Kaneka Belgium
  • Geert Bourgeois, Vlaams minister-president
  • Katsutoshi Shichijo, President Kaneka Belgium
  • Bruno Segers, Voorzitter Raad van Bestuur FIT

Meer informatie bij Nancy Janssens:

Senior Marketing & Public Relations Coordinator
0479 98 99 82
nancy.janssens@kaneka.be